Schaapherder in spe doet ervaring op in Helmond

VideoHELMOND - Nog even en Luc Teeuwen (21) is gediplomeerd schaapherder. Ondertussen doet hij ervaring op in de Stiphoutse Bossen in Helmond. 

Vroeg in de ochtend op het Kamerven, in de Stiphoutse Bossen. Bordercollie Tess ligt in het gras. De hond rust even uit. Niet onbelangrijk, want ze moet nog de hele dag. ,,Tess is er speciaal op getraind om grote schaapskuddes te drijven. Dat proces van voorbereiden, duurt al zo'n anderhalf jaar", vertelt schaapherder Luc Teeuwen (21). ,,Valt nog niet mee, hoor. Er zijn ook veel honden die het na een uurtje welletjes vinden. Tess niet, die blijft gaan. En dat is nodig ook."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond