De bewoner van het huis aan Helmondse Zeppelinstraat kreeg een kogel in zijn voet. Omdat de schutter naar beneden richtte was het geen poging doodslag, volgens het OM.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoner van het huis aan Helmondse Zeppelinstraat kreeg een kogel in zijn voet. Omdat de schutter naar beneden richtte was het geen poging doodslag, volgens het OM. © Chiel Timmermans

Schieten door Helmondse voordeur was zware mishandeling, geen poging tot moord

DEN BOSCH - Het schieten dwars door een Helmondse voordeur terwijl er iemand achter stond was geen poging moord, zelfs geen poging doodslag, maar een zware mishandeling, zo vindt het OM. Echter, schieten in een woonwijk heeft totaal geen pas en het moet een Veldhovense man 44 maanden cel kosten.

Wat er 1 maart in Helmond en Deurne gebeurde was een intrieste zaak, zo vond iedereen maandagochtend in de Bossche rechtbank. Een schietpartij, een woeste achtervolging vol levensgevaarlijke stunts. Een dode ook, omdat een van de vluchters uit de rijdende auto sprong en dat niet overleefde. De chauffeur probeerde even later zijn eigen leven te nemen. En dat allemaal vanwege honderd euro”, verzuchtte officier van justitie Hester van den Eijnden.

In samenwerking met indebuurt Helmond