Volledig scherm
Schietnincident op de Heistraat in Helmond. © Bert Jansen

Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

Video + updateHELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van donderdag op vrijdag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

Rond 02.30 uur liep een 18-jarige jongen het ziekenhuis in Helmond binnen. Hij had een schotwond. Ook een vriend van de gewonde was in het ziekenhuis. Hij gedroeg zich behoorlijk opgefokt en agressief. Hij weigerde agenten te vertellen wie hij was en bedreigde de politie.

Deze man, een 23-jarige, werd door de politie aangehouden. Hij had een vuurwapen op zak, net als een geldbedrag van meer dan 1.000 euro. Vermoedelijk was deze man onder invloed van verdovende middelen.

Slachtoffer zwijgt

Onderzoek van de politie wees uit dat vermoedelijk in de Heistraat in Helmond geschoten was. Op en rond de straat werd langdurig gezocht naar mogelijke sporen, maar zonder succes. Niemand had iets gezien of gehoord van het incident en ook het slachtoffer hield de kaken stijf op elkaar.

Agenten deden ook onderzoek bij het Chinese restaurant in de Heistraat. De politie had informatie ontvangen dat het incident daar had plaatsgevonden. Daar werden wederom geen sporen van ontdekt. 

De politie roept getuigen op om zich te melden. 

In samenwerking met indebuurt Helmond