‘Schouders’ om shirts van Helmond Sport in te lijsten

videoHELMOND - Als alle Helmond Sport-shirts liggen uitgestald, weten de aanwezigen dat ze moeten gaan selecteren. Want ze hebben ‘maar’ 25 lijsten. De meest bijzondere historische shirts komen aan de wand in de sponsorlounge van het stadion van hun favoriete voetbalclub. Vrijdagavond, als Helmond Sport het nieuwe seizoen in de eerste divisie opent met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, zijn ze daar al te bewonderen.

William Verkoelen van de stichting Heel Helmond Support heeft lijstenmaker Roel Hanssen bereid gevonden te helpen met het inlijsten. Ook drie oude bekenden van de AA-side zijn van de partij in het atelier in de voormalige Mariaschool aan de Kromme Steenweg. „Wij runnen met de stichting voortaan het restaurant van de businessclub”, roept Verkoelen in herinnering. „Dan willen we die ruimte natuurlijk ook mooi aankleden.”

Pronkstuk

Een aantal van de shirts komt uit de privécollectie van Verkoelen, waaronder het pronkstuk: het shirt van Ad de Wert uit de jaren 70, met het oude clublogo. De rest is geleend van voetbalspullenverzamelaar Jos Lenssen uit Mierlo. Een deel van de in totaal ruim vijftig stuks textiel bevat illustere sponsornamen van weleer: Dr. Foots, Kips, Tappaz en natuurlijk Edah.

Heel Helmond Support neemt Helmond Sport op organisatorisch en promotioneel vlak werk uit handen en wil uiteindelijk geld gaan genereren voor de club. Verkoelen is content met de eerste resultaten van de kersverse stichting. „Het enthousiasme is groot. We zijn met zessen begonnen de schouders eronder te zetten. Nu zijn er al honderd schouders. Steeds meer mensen zijn bereid om met ons mee te denken.”

Sterrenkok

Het nieuwe elan blijkt ook uit de animo voor het sponsordiner voorafgaand aan het duel met Volendam: het is al meer dan een week volgeboekt. Heel Helmond Support werkt met gastkoks van niveau. Ditmaal is het de beurt aan Peter en Kirsten Foolen, maar ook de Helmondse sterrenkok Jermain de Rozario is inmiddels voor een aantal avonden gestrikt, net als Freek Boetzkes van 33 Good Food. Zo is het niveau náást het veld alvast goed.

Volledig scherm
Roel Hanssen (l) heeft weer een historisch Helmond Sport-shirt ingelijst. Hij krijgt hulp van Alec Christiaens. Op de voorgrond het shirt van Ad de Wert uit de jaren 70. © FotoMeulenhof
  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond