Tom Lanoye maakte indruk bij het Literair Café Helmond
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Lanoye maakte indruk bij het Literair Café Helmond © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Seizoensopening Literair Café Helmond:
Tom Lanoye blijft de stilte bestrijden

HELMOND - ,,Niets ten nadele van mijn collega's, maar de stilte in de poëzie wordt nogal overschat", zegt Tom Lanoye als hij nog maar een paar minuten op het podium van het Speelhuis staat. In de korte tijd daarvóór heeft de veelzijdige Vlaming al duidelijk gemaakt dat zwijgen wat hem betreft geen goud is: hij is een man van veel woorden. 

 1. Ook na zeventig jaar zijn Willy en René een unieke én heel verschillende tweeling: ‘Wat moet ik met die ouwe op de foto?’
  PREMIUM
  Video

  Ook na zeventig jaar zijn Willy en René een unieke én heel verschil­len­de tweeling: ‘Wat moet ik met die ouwe op de foto?’

  Het had een groot feest moeten worden, maar ja: coronamaatregelen én PSV speelt vanavond. Dus vieren Willy en René van de Kerkhof hun 70ste verjaardag in het Philips Stadion. Waar anders? Een interview met de meest benaderbare voetbaltweeling van het land, die zoveel op elkaar lijken maar ook o zo verschillend zijn. ,,Ik zie die jochies weleens denken: wat moet ik met die ouwe op de foto?”
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Helmond