Volledig scherm
Serge van de Brug. © Gerard van Hal Fotografie

Serge van de Brug nieuwe VVD-wethouder in Helmond

HELMOND - Serge van de Brug is de beoogde nieuwe wethouder voor de VVD in Helmond. Hij wordt de opvolger van Jos van Bree, die burgemeester van Geldrop-Mierlo is geworden.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Van de Brug deze dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering beëdigd zou worden. Maar dat bleek te kort dag. De installatie van de 47-jarige Helmonder staat nu gepland voor 14 januari, als de Helmondse gemeenteraad weer bijeenkomt.

Van de Brug is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD. Ook is hij vanaf dat jaar lid van de rekenkamercommissie (inmiddels auditcomité). Van de Brug heeft een eigen administratie- en belastingadvieskantoor. Daarvan moet hij zichzelf zakelijk losmaken, zoals dat ook geldt voor de twee Helmondse cafés (Franske en De Kapper) waarin hij participeert. „Er komt behoorlijk wat bij kijken om dit allemaal goed te regelen, vandaar dat het wat langer duurt”, aldus Van de Brug.

‘Ultieme kans’

De Helmonder zegt na 25 jaar als ondernemer en 10 jaar als raadslid toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. „Wat is er nou mooier dan als wethouder een bijdrage te kunnen leveren aan onze stad? Voor mij een ultieme kans, die ik met beide handen aangrijp.” In zijn nieuwe rol gaat hij straks onder meer over Economische Zaken, Financiën en Grondzaken.

Ook VVD-fractieleider Cor van der Burgt is enthousiast. „Serge heeft veel ervaring opgedaan in het openbaar bestuur en als geboren en getogen Helmonder kent hij onze stad goed. Zijn portefeuille sluit aan bij de vakgebieden waar hij zich als raadslid al mee bezighield en waar ook zijn interesses liggen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond