Volledig scherm

Sint komt na 12 jaar weer per stoomboot in Helmond aan

HELMOND - Het zal toch niet he? Dat moet Sinterklaas zondagmiddag even gedacht hebben toen hij met zijn stoomboot voor de Julianabrug in Helmond lag. Het brugdeel waar de auto's overheen rijden ging na een dure opknapbeurt voor het eerst in twaalf jaar weer open voor de goedheiligman. Alleen bleef het brugdeel voor fietsers minutenlang op één meter hoogte steken. Enkele zenuwslopende ogenblikken later ging alsnog het laatste brugdeel open.

Sinterklaas kwam aan in de stoomboot die in 2004 ook bij de intocht in Helmond werd gebruikt. Na het aanmeren ter hoogte van Keyserinnedael en de pannenkoekenboot stapte hij op het podium, waar hij welkom werd geheten door burgemeester Elly Blanksma. Die vroeg meteen hoe de boottocht was geweest en of Sluis 7 makkelijk was gepasseerd.

"Het ging helemaal prima bij de sluis. Het is heel lang geleden dat ik per boot in Helmond ben aangekomen. We hebben onderweg ontzettend genoten. Ik was nog even bang toen we bij de brug kwamen, maar toen het laatste deel openging werd iedereen euforisch", zei de grootste kindervriend.

Foto's zijn welkom via ed.nl/lezersfoto.

Volledig scherm