Volledig scherm
PREMIUM
Walking Sport in het Helmond Sport stadion © FotoMeulenhof

Sjokkend gezond blijven tijdens Walking Sports op De Braak in Helmond

HELMOND - Het tempo hoeft niet hoog, dat is juist de bedoeling op de eerste ‘rustig aan’ sportdag voor senioren op de Braak in Helmond. ‘Door te sporten maak je vrienden.’

Als handballer bij het Tielse Theole was Willem Gemmink (68) niet vies van op z’n tijd een stevige bodycheck. Op het parkeerterrein van het SolarUnie stadion gaat het er vrijdagochtend een stuk minder bruusk aan toe tijdens een potje ‘walking tennis’. Het partijtje maakt deel uit van de allereerste Walking Sports, een sportdag voor 55-plussers die op een lager tempootje nog sportief willen blijven.

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Helmond