Volledig scherm
Jean-Pierre Noten ontwerpt Helmondse kleding. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Skorriemorrie-shirts, uit liefde voor Helmond

HELMOND - Trots op Helmond? En je wil die liefde voor de stad uitdragen met je outfit? Dan kun je terecht bij 0492 Shop van Jean-Pierre Noten. Hij maakt ze omdat hij keitrots is op Helmond. ,,Raar eigenlijk, dat ik de eerste ben."

Hij had niet gedacht dat het zo ingewikkeld zou zijn. Jean-Pierre Noten wilde gewoon graag een petje kopen op internet, met 'Helmond' erop. Of iets in die trant. ,,Bleek helemaal niet te bestaan", vertelt de 33-jarige Noten. ,,Ik ben groot fan van PSV, dus ik heb nog even getwijfeld over een petje met Eindhoven erop. Maar daar kun je natuurlijk niet mee rondlopen in Helmond, de stad waar ik keitrots op ben."

Noten, in het dagelijks leven een marketing-manager, deed het toen maar zelf. Binnen no-time lanceerde hij een complete kledinglijn waarin de stad en de mentaliteit van de inwoners centraal staan. ,,Ik heb een grafische achtergrond en in mijn werk heb ik vaker gewerkt met fabrikanten van merchandise", vertelt hij. ,,Dus toen heb ik petjes, shirtjes en truien laten maken. Binnenkort komen er ook slippers en korte broeken."

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De diverse shirts die Jean-Pierre Noten verkoopt, onder meer 'Skorriemorrie'-shirts en 'kattenmeppers'. © 0492-Shop

Sjiek tasje

Hij doopte zijn hobbybedrijfje om tot 0492 Shop en ging aan de slag. ,,Inmiddels hebben zo'n tweehonderd mensen iets gekocht", zegt de dertiger, die in Brouwhuis woont. Binnen Helmond komt Noten het eigenhandig bezorgen. In een sjiek tasje, met een handgeschreven kaartje erbij. Geld verdient hij er amper mee. Hoeft ook niet. ,,Mensen bestellen op Facebook en dan krijg ik meteen een melding. Ik ben al twee keer naar de kroeg gegaan om binnen een uur iets te bezorgen bij mensen. Heb ik meteen maar een biertje meegedronken."

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
© 0492-Shop

Nieuwe mensen

Het leukste vindt Noten dat hij nieuwe mensen leert kennen dankzij zijn Helmond-kleding. ,,Ik kom in de Wolfstraat, maar ook in Brandevoort. Jong, oud, arm en rijk wil een shirtje kopen. Er bestaat niet één Helmonder, maar iedereen houdt wel van de stad", zegt hij. ,,Binnenkort vertrekt er een hele vriendengroep uit Brouwhuis met een Brauws-shirt op vakantie. Mooi toch?"

Volledig scherm
© 0492-Shop
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond