Volledig scherm
Kjeld van Breukelen werd het slachtoffer van een brutale autodiefstal © Kjeld van Breukelen

Slachtoffer brutale autodiefstal in Helmond: Hij mengde zich gewoon tussen de feestgasten

HELMOND - Afgelopen zondag vond er in Helmond wel een heel brutale autodiefstal plaats. Op een besloten feestje werd de jas van Kjeld van Breukelen gestolen. Daarin zaten de sleutels van zijn Mercedes CLA. 

"De dief mengde zich gewoon tussen de feestgasten", vertelt Van Breukelen (31) over het besloten verjaardagsfeest dat afgelopen zondag werd gevierd in een etablissement aan de Mierloseweg. "Stom natuurlijk om m'n sleutels in m'n jas te laten zitten. Maar hier hou je geen rekening mee."

De auto werd omstreeks 20.00 uur gestolen. Van Breukelen kwam er enkele minuten later al achter dat zijn wagen weg was. "De politie kwam direct in actie. Er zit een trackingssysteem in, waardoor de locatie van de auto altijd zichtbaar is. Er zijn toen verschillende eenheden direct naar de Esdoornhof in Helmond gereden."

Mont-Blanc

Daar werd de auto onbeheerd aangetroffen. De dader was al gevlucht. "Maar mijn interpretatie is dat de politie wel weet wie hier achter zit. Ik heb een foto laten zien die ik heb gemaakt van de beveiligingsbeelden van het restaurant", zegt Van Breukelen. "De dader schijnt geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben."

De Mercedes van Van Breukelen liep een kleine kras op aan de binnenkant. Ook werden er enkele kostbare spullen uit zijn auto meegenomen. "Een smart-watch, een Mont Blanc-pen en de jassen van mij en mijn vriendin. Dit is een dure, maar goede les." 

De politie verdient een compliment, vindt Van Breukelen. "Er wordt weleens lacherig gedaan over hun optreden, maar ze hebben direct gehandeld. Ze deden en doen er alles aan om deze man te pakken." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond