Volledig scherm
Bij een schietpartij in Helmond raakten twee meisjes (15 en 2 jaar) gewond. © Bert Jansen

Slachtofferhulp voor klas gewond meisje van schietpartij Helmond

HELMOND - De 3 mavo-klas van het meisje (15) dat maandag bij de schietpartij in het centrum van Helmond in haar arm werd geraakt, krijgt slachtofferhulp. Hun eerste lesuur stond in het teken van nazorg.

Enkele leerlingen van de klas waren er getuige van hoe maandagmiddag een klasgenote door een kogel in haar arm werd geraakt. Dat gebeurde bij een schietpartij op de kruising van de Molenstraat met de Zuid Koninginnewal toen er werd geschoten bij een achtervolging tussen twee auto's. Behalve het meisje raakte er nog een onschuldige voorbijganger gewond: een kindje van twee jaar oud.

De twee klassen van het Dr. Knippenbergcollege waren die middag op bezoek geweest in de Cacaofabriek, waar ze een presentatie moesten geven. Samen bouwden ze een escape room in het cultuurcentrum in Helmond.

Daarna gingen de klassen in kleine groepjes uiteen, waarbij enkele leerlingen het stadscentrum van Helmond bezochten. Het slachtoffer en enkele klasgenoten waren precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek. 

In de buurt van de kruising van de Molenstraat met de Zuid Koninginnewal achtervolgden twee auto's elkaar. Volgens getuige werd er vanuit de ene wagen geschoten op inzittenden van een andere auto. Rondvliegende kogels maakten daarbij dus twee onschuldige slachtoffers.

In samenwerking met indebuurt Helmond