Volledig scherm
PREMIUM
Het Slavisch Koor Helmond.

Slavisch Koor Helmond roept bij ambitieuze ‘muziektour’ hulp schooljeugd in

HELMOND - ‘On world Tour Project 2.20' is de muziektour gedoopt die het Helmonds Slavisch Koor wil maken met 'wereldzangers’ en daarvoor roept het koor de hulp in van schoolkinderen met een internationale achtergrond. Als tolken krijgen zij een brugfunctie toebedeeld.

Het begon met een Helmondse van Russische afkomst. Zij wilde graag lid worden van het Helmonds Slavisch Koor, dat veel Russische liederen op het repertoire heeft staan. Maar ze was bang dat haar Nederlands niet goed genoeg was om mee te doen. ,,Dat heeft ons aan het denken gezet", zegt Ton Diris, secretaris ad interim van het koor. ,,Als je niets doet, blijven die mensen maar aan de kant staan.”

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond