Volledig scherm
PREMIUM
De Korenaar in Helmond-Brouwhuis. © ED

Slecht rapport voor school De Korenaar in Helmond

HELMOND - Een negatief inspectierapport, een directeur die al na een kleine drie jaar plaats heeft moeten maken, ouders die uit de medezeggenschapsraad zijn gestapt. Het is zwaar weer op basisschool De Korenaar. Overkoepelend bestuur Qliq hoopt de zaak binnen een jaar weer op de rit te krijgen.

Er gaan op z'n zachtst gezegd nogal wat dingen niet goed op deze katholieke school in de Helmondse wijk Brouwhuis. Dat leidt tot onrust onder ouders. De Onderwijsinspectie geeft De Korenaar een onvoldoende. Zo spreekt ze over verdeeldheid binnen het team, wat ook door kinderen en ouders wordt ervaren. Het ontbreekt aan een gedeelde visie. Leerkrachten benutten elkaars bevindingen te weinig. Dat belemmert een soepele overgang van leerlingen naar de volgende groep.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond