Volledig scherm
Bravo Busje in Brandevoort Helmond

Sneeuw houdt flexbusjes op eerste dag in Helmond aan de kant

HELMOND - Het risico van een mislukte introductie op 11 december zat er natuurlijk in. Dus liep de gehoopte flitsende start van de Bravo flexbusjes in Helmond maandag uit op een deceptie door de sneeuwval. Het flexibele nieuwe openbaar vervoer liep al na 1 rit met 1 klant - de verslaggever dezes - spaak. 

Het winterse weer  zorgde ervoor dat alle ritten nog voor het middaguur werden gecanceld. De kleinere bussen - die in de regio Arnhem-Nijmegen al langer succesvol rondrijden - vervangen de grote stadsbussen, op één lijn na. Die bussen reden te vaak met te weinig passagiers, niet kostendekkend derhalve.  Dat moet met de flexbusjes wel lukken, denkt vervoersmaatschappij Bravo. 

Via de nieuwe app (OV Flex) kunnen de meeste reizigers een busrit à 3 euro bestellen. Op de startdag wil er verder niemand van Station Helmond naar Station Brandevoort. Het is ook een erg gladde ondernemning. Zo glad zelfs dat de daaropvolgende geplande rit, van Brandevoort naar Nieuwveld, maar wordt afgeblazen. ‘Te onveilig’, zo krijgt de chauffeur van het hoofdkantoor te horen.   

Volledig scherm
Bravo Busje in Brandevoort Helmond
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond