Links een impressie van de veertig sociale huurappartementen van Woningstichting Compaen, gezien vanaf de Hoofdstraat in Mierlo-Hout.
Volledig scherm
Links een impressie van de veertig sociale huurappartementen van Woningstichting Compaen, gezien vanaf de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. © Compaen

Sociale huur en koop in hartje Mierlo-Hout, Helmond

HELMOND - Het terrein bij het spoor en de Hoofdstraat tegenover de Houtse Bazar in Mierlo-Hout ligt al jarenlang braak. Maar zoals het er nu naar uitziet komt daar over een paar maanden verandering in. De bedoeling is dat in het voorjaar wordt begonnen met de bouw van woningen aan de Hoofdstraat.

Het plan met de naam Voorstadhalte omvat veertig sociale huurwoningen voor Woningstichting Compaen. Het appartementengebouw komt aan de Hoofdstraat. Verder voorziet het bouwplan in tien koopwoningen van de Van Busselgroep, parallel aan het spoor. Alles wordt gebouwd door het Helmondse familiebedrijf Van Bussel.

Het bouwproject is onderdeel van een groter plan om Mierlo-Hout een nieuw dorpshart te geven. Daarin werken corporatie Compaen, scholenkoepel Qliq en zorgorganisatie Savant nauw samen.

Rechts de tien koopwoningen van ontwikkelaar Van Busselgroep bij het spoor in Mierlo-Hout.
Volledig scherm
Rechts de tien koopwoningen van ontwikkelaar Van Busselgroep bij het spoor in Mierlo-Hout. © Compaen

In samenwerking met indebuurt Helmond