Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Soepbus Leger des Heils doet nu ook Helmondse wijk Rijpelberg aan

HELMOND - Ook arme inwoners van de Helmondse wijk Rijpelberg kunnen voortaan terecht bij de Soepbus van het Leger des Heils. De christelijke liefdadigheidsinstelling deelt vanaf donderdag 17 november wekelijks gratis soep en brood uit.

Dat doet zij in de voormalige basisschool De Rakt aan de Groningenhof 4. Wekelijks staat hier de Soepbus van 18.00 tot 20.00 uur.

Het is de derde locatie in Helmond waar het Leger des Heils voedsel verstrekt. In januari begon het 'Leger' met het schenken van soep in de Pauluskerk in Helmond-Noord en de Goddelijke Voorzienigheidskerk in Helmond-West.

Ondersteuning
In Rijpelberg is ook behoefte aan ondersteuning van armen, merkte het Leger des Heils na overleg met Belangengroep Rijpelberg. "Er is absoluut vraag naar", zegt Wies Weekers van het Leger des Heils. "Wij zijn naar Helmond gekomen omdat er onder gezinnen armoede heerst. "In de Pauluskerk zien wij elke week zo'n 25 volwassenen en zo'n zes tot tien kinderen. In Helmond-West zitten telkens zo'n vijftien mensen en wat kinderen binnen."

Het Leger des Heils deelt in Eindhoven al jaren soep uit op straat aan daklozen. Dat overweegt de instelling in Helmond ook te gaan doen. Weekers: "We zoeken een vierde plek in Helmond, op straat. Voor mensen die moeite hebben om nu bij ons binnen te komen."