Edgaras Razminas werd in 2021 door Michelin uitgeroepen tot sommelier van het jaar. De Litouwer die in Helmond woont is echter weg bij De Lindehof en gaat nu een nieuw avontuur aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Edgaras Razminas werd in 2021 door Michelin uitgeroepen tot sommelier van het jaar. De Litouwer die in Helmond woont is echter weg bij De Lindehof en gaat nu een nieuw avontuur aan. © Juan Vrijdag / DCI Media

‘Sommelier van het Jaar’ Eddy Razminas gaat weg bij De Lindehof: ‘Ik blufte dat ik veel van wijn wist’

HELMOND - Edgaras Razminas uit Helmond werd in 2021 door Michelin uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Dit jaar trekt hij voorgoed de deur achter zich dicht bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen om ‘iets anders te gaan doen in de horeca’. Portret van een paradijsvogel uit Litouwen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Helmond