Volledig scherm
Sophie Pennock uit Helmond is in Den Bosch verkozen tot Buurtsportcoach van het Jaar. © RV

Sophie Pennock uit Helmond Buurtsportcoach van het Jaar

HELMOND/DEN BOSCH - Sophie Pennock uit Helmond is donderdag in Den Bosch verkozen tot Buurtsportcoach van het Jaar. 

De buurtsportcoach van JIBB+ troefde in de finale haar twee overgebleven concurrenten Richard Jongetjes (Stichting Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo) en Jordy van Kesteren (Team Sportservice uit Den Helder) af. De prijs werd uitgereikt door Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport.

Voor deze landelijke verkiezing waren in totaal 73 buurtsportcoaches genomineerd. Een landelijke jury stelde vervolgens een top drie samen, waar ook Pennock toe behoorde. Ze ontving uiteindelijk voldoende publieksstemmen om met de eretitel aan de haal te gaan.

JIBB+ zet zich in Helmond in voor het toegankelijk maken van beweging en gezonde voeding. Wekelijks laat Pennock zo’n tweehonderd senioren bewegen.

 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond