Het spandoek waarmee stichting HMMH (Herdenkingsmonument Mierlo-Hout) de zorgverleners een hart onder de riem steekt.
Volledig scherm
Het spandoek waarmee stichting HMMH (Herdenkingsmonument Mierlo-Hout) de zorgverleners een hart onder de riem steekt. © RailCam Netherlands/YouTube

Spandoek voor zorgverleners in Mierlo-Hout wereldwijd live te zien via railcam

HELMOND - Een spandoek aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout dat de zorg een hart onder de riem steekt, trekt wereldwijd de aandacht.

Dat komt, doordat het spandoek dag en nacht in beeld hangt van de spoorcamera van Mario Coolen. Aan zijn huis hangt al sinds 2000 een ‘railcam’ die populair is onder treinspotters wereldwijd. Zij kunnen via YouTube permanent het treinverkeer volgen bij de overgang met de Hoofdstraat. Op het spandoek staat de tekst ‘Bedankt zorgverleners!’ en ‘Together we fight the coronavirus’ tegen een achtergrond van de Nederlandse vlag en een hart.

Reacties uit de hele wereld

„Op YouTube krijgen we nu reacties uit de hele wereld van mensen die dit geweldig vinden”, zegt Coolen. Het doek is kort geleden opgehangen door RailCam Netherlands en stichting Herdenkingsmonument Mierlo-Hout, dat zich normaal alleen bezighoudt met de Tweede Wereldoorlog. „Eerst wilden we een spandoek ophangen bij een rotonde, maar vanwege het wereldwijde bereik kozen we voor de plek bij het spoor.”

In samenwerking met indebuurt Helmond