Volledig scherm
Eerbetoon voor Levi Thoonen. © Marc Brink

Speedboten brengen op de Maas luidruchtig eerbetoon verongelukte Levi (14) uit Helmond

VideoWELL - Met zo'n dertig speedboten werd zaterdagmiddag op de Maas bij Well een bijzondere herdenking gehouden voor de 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond, die zaterdag 27 mei bij een watersportongeluk om het leven kwam. De jongen werd geraakt door een jetski, verdween onder water en werd pas na een lange zoektocht gevonden.

De vader van Levi vroeg via sociale media iedereen met een snelle boot om rond 17.00 uur naar een strandje bij Well te komen waar de jongen verongelukte. Volgens hem hield zijn zoon van luidruchtige speedboten en hij vroeg daarom veel lawaai te maken.

Eerbetoon
Als eerbetoon werd enkele keren voorbij het strandje gevaren. Er werden bloemen gelegd bij een portret van de jongen. Er was muziek en zijn vader stak vuurwerk af. Ook werden als eerbetoon enkele ballonnen losgelaten. Dat gebeurde nadat de vader van Levi zijn 'maatje' met enkele woorden herdacht.

Onder luid applaus voer hij even later enkele keren voorbij het strandje waar zich zo'n honderd nabestaanden en belangstellenden bevonden. Daartoe behoorden ook enkele medewerkers van de brandweer die op 27 mei werden gealarmeerd vanwege het fatale ongeluk.

Als onderdeel van de herdenking vlogen twee vliegtuigen enkele keren over de Maas. Zij sleepten een tekst mee om de verslagenheid te benadrukken: Levi, nobody said it was easy. No one ever said it would be this hard' 

Zie ook: Brandbrief over gevaarlijke situatie Maas na dodelijk jetski-ongeluk waarbij Levi Thoonen (14) uit Helmond omkwam

Ongeluk

Levi kwam op 27 mei om het leven in de Maas bij Well. De jongen was uit een bootje gesprongen en zwom in de Maas toen hij werd overvaren door een jetski. De jongen verdween onder water en kwam niet meer boven. Een grote zoekactie werd opgezet. 

75 minuten nadat de jongen onder water verdween, werd hij gevonden. Hij is nog enige tijd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

In samenwerking met indebuurt Helmond