Volledig scherm
Rijkswaterstaat gaat donderdag een auto uit de Waddenzee bij Sint-Jacobiparochie halen. De auto staat al een aantal dagen honderden meters uit de kust. De bestuurder is waarschijnlijk tijdens de vorstperiode het Wad opgereden en heeft de auto daar achtergelaten. © Jaring Rispens

Sta je dan, met je auto in de Waddenzee: kwajongensstreek van Stan (19) uit Helmond loopt uit de hand

SINT JACOBIPAROCHIE - Wat een lollige actie had moeten zijn, is voor de 19-jarige Stan uit Helmond veranderd in een duur geintje. Zijn auto staat al dagen tweehonderd meter in de Waddenzee nadat hij een stukje op een bevroren deel wilde rijden.

Het houdt inwoners van het Friese dorpje al dagenlang bezig: van wie is toch die auto die op miraculeuze wijze in de zee geworpen lijkt. De auto staat sinds afgelopen weekend vast in het slijk en niemand weet wie 'm daar achter liet.

RTL Nieuws sprak de 19-jarige bezitter die zegt uit Helmond te komen. ,,Afgelopen zaterdag besloten we vanuit Helmond naar de Wadden te gaan. Beetje rijden op het strand", zegt Stan tegen RTL Nieuws. ,,We hebben nog geprobeerd om met een andere auto mijn wagen uit het zand te trekken, maar dat lukte niet. En onderwijl kwam het water steeds dichterbij."

De auto staat nu helemaal vast en gaat bij hoog water kopje onder. Rijkswaterstaat gaat morgen een bergingsactie ondernemen, en de kosten van die onderneming zijn voor de 19-jarige lolbroek.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond