Volledig scherm
PREMIUM
Markt 56 (witte pand) en de zaak links worden samengevoegd tot een groot pand voor een restaurant in de toekomst. © Simon Rood

Stadsgalerij Helmond maakt plaats voor (alweer) nieuw restaurant aan Markt

HELMOND - Aan de Markt in Helmond komt een groot, nieuw restaurant, al is het nog afwachten om welke zaak of keten het gaat. Vastgoedeigenaar Van Eeuwijk voegt nummer 56 en het naastgelegen pand samen.

In de twee zaken op de hoek met het Ameideplein zaten vroeger uitzendbureau's, maar inmiddels staan de panden al jaren te huur. „Restaurants willen meters,” zegt Inez Duffhues van Van Eeuwijk Vastgoed. „De losse panden vinden veel mogelijke huurders te klein. Omdat zij niet door muren heen kunnen kijken, maken we een verbinding. Zo denken we de panden eindelijk te kunnen verhuren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneelgroep Sint Genesius in Helmond
    PREMIUM

    De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneel­groep Sint Genesius in Helmond

    HELMOND - Sommige mensen schrokken van het affiche met de aankondiging van het nieuwe toneelstuk van St. Genesius. Het toont een kruis met daarin zwart-wit portretten van ernstig kijkende mannen en vrouwen. Maar zo zwaar als de afbeelding en de titel, ‘Als de dood’, er wellicht uitzien, is het stuk niet. Er stijgt zelfs regelmatig gelach op in de zaal, terwijl sommige scènes juist tot ontroering leiden. Secretaris en speler Wim van Wetten vertelt over de keuze voor deze bijzondere voorstelling.

In samenwerking met indebuurt Helmond