Volledig scherm
De Helmondse stadskunstenaar Rocco Verdult.

Stadskunstenaar Rocco Verdult wil in Helmond écht iets teweeg brengen

HELMOND - "Ik ga niet met gekke ideeën komen, maar ik wil mijn hersenen inzetten voor Helmond. Jullie komen met de ideeën. Ik wil iets doen wat Helmond uniek maakt. Iets wat echt Helmonds is." Met deze insteek gaat de Helmondse stadskunstenaar Rocco Verdult het komend jaar aan de slag, vertelde hij vrijdag tijdens een presentatie in de Cacaofabriek aan vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen en verenigingen.

Wat hij in Helmond van plan is, was een vraag uit het publiek. Verdult: "Ik ga nu eerst drie maanden wandelen en fietsen door de wijken en mensen leren kennen. Ik wil iets sociaals doen, iets met marketing en iets dat blijft als ik weer ben verdwenen. Een beeld, een wandschildering, een object. Dat zou ik mooi vinden. Maar nog liever wil ik dat ik écht iets teweeg breng. Ik wil vette resultaten aan het einde van dit jaar."

Verdult, opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven, heeft al wat plannetjes die nu in zijn hersenpan liggen te sudderen. "Jullie hebben hier de watertoren. Dat is een ongelooflijk icoon. Daar fietste ik twintig jaar geleden al langs als ik naar een vriend van mij in Rijpelberg ging. Waarom gebeurt daar niets mee? Ik wil daar graag de sleutel van hebben."

Verbinden
De pas aangetreden Helmondse stadsmarketeer Leo Grunberg toonde zich na afloop van de presentatie enthousiast over de stadskunstenaar. "Rocco wil mensen verbinden. Daar kan ik iets mee." Ook andere bezoekers reageerden positief over het enthousiasme van Verdult.

Hij kreeg vooral de handen op elkaar voor zijn spontaan opborrelend idee voor een 'battle' tussen Eindhoven en Helmond, met de Berenkuil aan het einde van de N270 als boksring: "Daar zetten wij Nieky Holzken in voor Helmond. Dan winnen we altijd."