Volledig scherm
PREMIUM
Mestverwerker Den Ouden aan de Gerstdijk in Helmond. © vrij

Stankbron Den Ouden in Helmond belooft beterschap

HELMOND - Mestverwerker Den Ouden in Helmond kan en wil ervoor zorgen dat de stankoverlast in de wijk Brouwhuis snel vermindert. Dat zegt directeur Jeroen den Ouden. Dinsdag en woensdag regende het weer klachten over zijn bedrijf.

„Wij willen een oplossing bieden: een hogere schoorsteen met daarin technische snufjes om de geuruitstoot te beperken”, zegt Den Ouden. Zijn firma droeg dit plan al eerder aan, maar verlangde toen vanwege de kosten ook meteen toestemming om de productie te mogen opvoeren. Daar was weerstand tegen en de koppeling is nu losgelaten. „Wij gaan voor een nieuwe schoorsteen, los van productie-uitbreiding.”

  1. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
    PREMIUM

    Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

    Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Helmond