Stel gewond bij gewelddadige overval op woning in Liessel

VideoLIESSEL -  In Liessel, aan het Loon, is rond 03.15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag een overval gepleegd op een woning. Hierbij is de bewoner van het vrijstaande pand gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. 

Na behandeling van zijn verwondingen -aan zijn hand en been- kon het slachtoffer weer naar huis. De vrouw des huizes raakte lichtgewond en werd behandeld door ambulancemedewerkers. 

Bij de gewelddadige overval waren drie mannen betrokken. Nadat zij hun slachtoffers -zestigers- hadden overmeesterd en flinke klappen hadden uitgedeeld, werd de hele woning door hen overhoop gehaald, meldt de politie.  ‘Uiteindelijk gingen zij ervandoor, een grote puinhoop achterlatend’, aldus de politie. 

De mannen zijn vermoedelijk in een auto ervandoor gegaan. Of zij iets hebben buitgemaakt, moet nog blijken uit onderzoek door de recherche. Ook wordt onderzocht waarom juist dit pand als doelwit werd gekozen.  

De politie is op zoek naar getuigen. Ook roept zij buurtbewoners met bewakingscamera's aan hun pand op zich te melden. Van de daders heeft de politie slechts een vaag signalement. De drie mannen waren in het donker gekleed en hadden hun gezicht bedekt.. 

Volledig scherm
In Liessel is vannacht een overval op een woning aan het Loon gepleegd. © Bert Jansen

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

In samenwerking met indebuurt Helmond