Mirjam Satink (l) en Milou van Berlo hopen dat er meer aandacht komt voor alternatieve, kleinschaliger vormen van palliatieve zorg bij mensen thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Mirjam Satink (l) en Milou van Berlo hopen dat er meer aandacht komt voor alternatieve, kleinschaliger vormen van palliatieve zorg bij mensen thuis. © Sem Wijnhoven / DCI Media

Steun bij sterven is niet bij iedereen bekend; soms zitten mensen daarom met de handen in ’t haar

HELMOND/AARLE-RIXTEL - Wie terminaal ziek is kan in Nederland stervensbegeleiding krijgen. Sommige patiënten vallen echter buiten de boot, merken verpleegkundigen Milou van Berlo en Mirjam Satink van Pallister Thuiszorg in Aarle-Rixtel. ,,We zien schrijnende gevallen.”

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Helmond