Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Strafrechtelijk onderzoek naar eigenaar lekkende vaten Helmond

HELMOND - De politie heeft maandag vier panden van Bruekers Recycling in Limburg doorzocht. Tegen de eigenaar, die onder andere verantwoordelijk is voor de lekkende vaten met chemicaliën in een loods aan de Lagedijk in Helmond, loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek.

Dat onderzoek wordt gedaan door het Functioneel Parket - onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich bezighoudt met opsporing en vervolging van onder meer milieumisdrijven. De directeur van de bedrijven in de gemeenten Maasgouw, Weert, Nederweert en Helmond wordt ervan verdacht honderden duizendlitervaten met afvalstoffen te hebben opgeslagen zonder vergunning of in strijd met de vergunning.

In de gemeente Maasgouw werd een bedrijfspand doorzocht en in Nederweert en Weert drie woningen en bedrijfspanden. Daarbij werd de administratie in beslag genomen.

Helmond
In Helmond wordt op dit moment nog altijd gewerkt aan het afvoeren van in totaal 680 vaten met 500.000 liter chemische afvalstoffen. In het naastgelegen bedrijfspand van Matrho kunnen mensen sinds augustus hun werkzaamheden niet meer uitvoeren vanwege de chemische dampen.