Volledig scherm
© Menno Boon

Summa verhuist drie technische opleidingen van Eindhoven naar Automotive Campus Helmond

HELMOND - Komend schooljaar wordt het een stuk drukker op de Automotive Campus in Helmond. Zo'n 450 leerlingen van Summa College in Eindhoven zitten dan daar op school.

Summa verhuist drie technische opleidingen naar het terrein aan de Europaweg. De school wil dichter bij bedrijven zitten waar leerlingen stages, projecten of zelfs een baan kunnen vinden.

Het gaat om de mbo-voltijdsopleidingen automotive engineering, technisch specialist en verkoopmanager. Die zijn nu ondergebracht aan de Frederiklaan in Eindhoven. De studies verhuizen naar het gebouw in Helmond waar nu al de deeltijdopleidingen zijn gehuisvest voor vrachtwagenbouwer en elektronica.

Nieuw gebouw
Over twee jaar wil Summa een nieuw schoolgebouw op de Automotive Campus betrekken. Daarvoor maakt de opleiding nu de eerste schetsen. De - nog onbekende - bouwkosten zijn voor rekening van Summa. De gemeente Helmond betaalt niet mee.

Directeur Roel Akkerman van Summa Automotive noemt de verhuizing 'noodzakelijk'. "Hoe dichter je bij bedrijven zit, hoe beter. We merken dat veel bedrijven een diffuus beeld hebben van het mbo, terwijl daar veel talent rondloopt."

Aantrekkingskracht
De komst van de Summa-opleidingen is een opsteker voor Helmond. De stad wil dat de Automotive Campus hét zenuwcentrum voor autotechniek en slimme mobiliteit wordt. "De komst van een school kan de aantrekkingskracht op bedrijven vergroten," denkt wethouder Jos van Bree (VVD, economische zaken).