Volledig scherm
© Thinkstock

Swingers uit de Peel hebben geen parenclub meer nodig

Deel drie van de vierdelige serie over seks in de Peel: swingers. Die hebben geen parenclub meer nodig om aan partnerruil te doen. Afspreken gaat via internet en dat leidt soms tot privéfeestjes op speciaal ingerichte sekszolders.

Caviar de la Nuit is de even sierlijke als mysterieuze naam. De enige mensen die weten waar ze moeten aankloppen, zijn de mensen met een kaartje. Er is nog net geen geheim wachtwoord. De mannen dragen pakken met stropdas, vrouwen lopen op hoge hakken en in sexy lingerie. Het doet denken aan een scène uit de Hollywoodfilm Eyes Wide Shut. Daarin vindt Tom Cruise zijn tegenspeelster Nicole Kidman terug op een exclusief en erotisch gemaskerd bal in een kasteel.

Alleen gaat het dit keer niet om een fictieve verhaallijn, maar om een daadwerkelijk erotisch gala in Eindhoven. Een exclusief feest waar de pottenkijkers van de pers niet welkom zijn. Honderden stelletjes nipten begin oktober aan de glazen champagne, genoten van stripteases, dansten op de beats van de dj's en gingen op avontuur in een heuse 'love lounge'. Want dat is uiteindelijk natuurlijk ook waar het feest om draait: erotiek.

Tweedeling in swingerland
Feesten als Caviar de la Nuit maken duidelijk dat het aloude swingen inmiddels vele vormen kent. De traditionele parenclubs waar stellen komen om van sekspartner te ruilen, hebben het namelijk moeilijk. In de regio heb je alleen nog Inn Joy in Budel en Club Temptation naast het kanaal in Beek en Donk. Die laatste hoopt op een opvolger na het faillissement in september. Het heeft alles te maken met een tweedeling in swingersland. Er is de oude garde die nog echt komt voor de seks en de jongere lichting die de seks ziet als een bonus, een vrijblijvend toetje van een erotisch getinte avond. En die twee stromingen gaan moeilijk samen.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

In samenwerking met indebuurt Helmond