Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Helmondia-4, met Berry van Aerle (vooraan), en HC Helmond schudden elkaar de hand. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

TA-DAM!... TA-DAM!... TA-DAM!...: Helmond helpt het Rode Kruis

HELMOND - TA-DAM!... TA-DAM!... TA-DAM!... TA-DAM!... Slagwerkers van het Helmonds Muziek Corps, fanfare De Vooruitgang en harmonie Amicitia zorgen voor een ‘hartslag’. Ze staan op het hoofdveld van voetbalclub Helmondia op sportpark De Braak. Op de middencirkel geven leerlingen en leraren van het Dr. Knippenbergcollege, medisch studenten en hulpverleners met speciale poppen een demonstratie reanimeren. ‘Meer mensen moeten leren reanimeren’, zegt de omroeper.

Het is iets na 13.00 uur op de zaterdag voor Kerst. Het weer is onstuimig, maar de accommodatie van Helmondia stroomt vol voor het benefietduel van het vierde elftal, het vriendenteam dat ruim een jaar geleden Luc Jacobs verloor. Hij kreeg tijdens een wedstrijd een hartstilstand en overleed een dag later in het ziekenhuis. Nu zamelt Helmondia-4 in het kader van 3FM Serious Request geld in voor het Rode Kruis. Het zal gebruikt worden voor elektrische hartstarters (AED’s) en reanimatiecursussen.

In samenwerking met indebuurt Helmond