Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Taalpunt in het CZ-servicekantoor in Helmond. © FotoMeulenhof

Taalpunt is waardevol, maar soms is de schaamte te groot in Helmond

HELMOND - Voor het eerst is er een Taalpunt geopend bij een commerciële instelling. Op deze locatie kunnen ‘taalarme’ mensen terecht voor hulp bij lezen, schrijven en spreken. ,,Helaas maken er nog te weinig mensen gebruik van dit soort ondersteuning.”

Wie het servicekantoor van zorgverzekeraar CZ binnenloopt op de Molenstraat in Helmond, heeft niet direct het idee dat er een heus Taalpunt is ingericht. Toch kunnen verzekerden van CZ, maar ook andere belangstellenden, vanaf nu bij deze plek binnenlopen voor taalhulp. Zo'n 2,5 miljoen mensen in Nederland zouden moeite hebben met de Nederlandse taal. De een kan zich niet verstaanbaar maken, de ander kan geen rekeningen lezen, terwijl er ook een grote groep is die niet met de computer overweg kan. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond