Volledig scherm
Joop Vos en Robert van den Broek in gesprek met Erica van Dijck en Amy Siemons. © Kees Martens

Talkshow 'Tok' in Helmond stopt na drie jaar

HELMOND - ,,Het is mooi geweest, ook letterlijk." Robert van den Broek kijkt vol voldoening terug op drie jaar 'Tok of the Town'. Er komt geen nieuw seizoen van deze Helmondse talkshow in de Cacaofabriek. Van den Broek en mede-presentator/samensteller Joop Vos stoppen ermee. ,,We zijn beiden met totaal andere projecten bezig. Die hebben nu onze prioriteit", zegt Van den Broek. 

Hij rekent uit: dertig keer Tok betekent zo'n honderdtwintig gasten. Elke keer rond een bepaald thema. ,,Er zaten een hoop mooie mensen aan tafel. De burgemeester van Maastricht, maar ook criminelen. Die mix maakte het erg leuk."  Er werd live in de zaal een varken uitgebeend. En ook ooit een tattoo gezet.

Tranen

Was was het mooiste moment? ,,We hebben een Tok over verschillende vormen van verslaving gedaan. De gasten waren heel openhartig. Iedereen in de zaal zat met tranen in de ogen." Bijzonder was ook de avond met als titel 'Wie heeft het recht?', stelt Van den Broek. ,,Met een ex-rechter, advocaat, veroordeelde en slachtoffer." De best bezochte? ,,Ik denk die over 50 jaar Helmond Sport, gemaakt samen met het ED."

De sfeer werd geroemd: ,,Het lijkt wel of we bij jullie aan de keukentafel zaten, zeiden veel gasten na afloop." Er is zeker geen gebrek aan onderwerpen of gebrek aan mensen die mee willen doen, verzekert hij. ,,Maar het kost stiekem veel tijd."

Gezien de belangstelling voor Tok of The Town en vroeger Chat is er wel een markt voor een Helmondse praatshow. Van den Broek: ,,Wie interesse heeft mag de naam zo overnemen."

Volledig scherm
Talk of the Town over 50 jaar Helmond Sport © FotoMeulenhof

In samenwerking met indebuurt Helmond