Volledig scherm
PREMIUM
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

Team Dakhazen: vrienden voor het leven

HELMOND - Het tweede elftal van Helmondia heeft dit seizoen een wel erg internationaal karakter. Liefst tien verschillende nationaliteiten kunnen er binnen de lijnen worden gebracht. ,,Onze vriendengroep is altijd al divers geweest.”

In het betaald voetbal zie je ze wel vaker: bonte elftallen. Spelers die uit alle windstreken komen en er samen maar het beste van moeten maken. Een dergelijke verzameling voetballers wordt met enige spot nog weleens een vreemdelingenlegioen genoemd. Maar met die kwalificatie zou je Helmondia 2 ernstig tekort doen. De meeste spelers kennen elkaar al ruim twintig jaar. Vrienden voor het leven zijn ze, deze groep dertigers. Maar pas sinds dit seizoen voetballen ze ook daadwerkelijk samen. 

  1. Oude, antieke naaimachines lopen nog als zonnetjes, veel belangstelling in Helmond

    Oude, antieke naaimachi­nes lopen nog als zonnetjes, veel belangstel­ling in Helmond

    HELMOND - Op de Vintage en naaimachinebeurs in De Fonkel in Helmond is voor de liefhebbers veel te bewonderen. Bezoekers Gerrie uit Beek en Donk en Irma uit Heeze staan te overleggen of ze een oude witte Singer zullen kopen. ,,Alleen voor de kleur, want een zwarte hebben we al thuis, maar kijk eens naar prijs op het kaartje. We gaan thuis vrolijk verder met de zwarte uitvoering”, lachen de twee.

In samenwerking met indebuurt Helmond