Volledig scherm
De bedrijfspanden aan de Kanaaldijk in Helmond waar textielfabrikant Raymakers zit © Wim van den Broek

Textielfabrikant Raymakers weg uit Helmond? Onzin, zegt directie

HELMOND - Het gerucht zoemt rond in Helmond, maar volgens het bedrijf in kwestie is er niets van waar: textielfabrikant Raymakers blijft zitten waar het zit. De bedrijfspanden aan de Kanaaldijk komen niet vrij op korte termijn dus niemand hoeft hardop te dromen over een nieuwe invulling daarvan.

Dat zegt bedrijfsleider Frank Vos in reactie op beweringen van gemeenteraadslid Michael Rieter van Helder Helmond. Rieter stuurde maandag een brief aan collega-raadsleden en burgemeester en wethouders. Daarin schrijft hij ‘uit betrouwbare bron’ te hebben vernomen dat de fabrieksgebouwen van Raymakers over twee jaar leeg komen staan. Dat biedt kansen voor het nieuwe centrumplan, aldus Rieter.

„Absolute onzin”, noemt bedrijfsleider Vos van Raymakers de bewering. „We zijn helemaal niet van plan te verhuizen. Het is niet de meest ideale plek, vanwege de verdiepingen, maar we hebben geen reden om weg te gaan. Zeker niet binnen de komende twee of drie jaar.”

Wie zijn bron is, wil Rieter niet verklappen. „Maar het zou me verbazen als het niet waar is. Gezien de kwaliteit van de bron, vond ik dat ik het wereldkundig moest maken.”