Volledig scherm
© Erna Lammers

Tientjesoplichter uit Helmond blijft in de cel

DEN BOSCH - Hoewel een Helmondse tientjesoplichter enkel uit voorarrest wilde om op de kermis geld te verdienen voor zijn slachtoffers, laat de rechtbank hem achter tralies tot september.

Danny W. (30) ging begin dit jaar in de hele regio 's avonds langs deuren en vroeg geld voor een taxi omdat hij snel naar het ziekenhuis moest voor zijn zieke moedertje. Hij kreeg daarmee soms verbazende bedragen los, tot 200 euro. Daar bleef het niet bij, een keer kreeg hij een jas mee omdat het koud was, een andere keer een fiets omdat de taxistandplaats verderop lag.

Zijn advocaat Klaas van den Heuvel vroeg tijdelijke vrijlating zodat Danny W. in het kermisseizoen kon verdienen om alles terug te betalen. Officier Ankie Schmeets geloofde daar niets van. Volgens deskundigen is Danny anti-sociaal en heeft hij weinig mededogen. Terugbetalen ziet ze niet snel gebeuren. De officier heeft een map met 24 aangiftes en kan vijf weken cel per geval eisen, waarschuwde ze. De rechtbank besloot hem binnen te houden wegens zijn dikke strafblad.