Volledig scherm
Boy Jansen won vorig jaar de Zilveren Narrenkap. Dit jaar ontbreekt hij bij het Keiekletstoernooi in Helmond. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Titelverdediger Boy Jansen niet bij Keieklets in Helmond

HELMOND - Als stewardess veroverde hij in 2019 de harten van het publiek en van de jury. Boy Jansen won voor het eerst het Keiekletstoernooi in Helmond. De 57e editie daarvan start zaterdag 18 januari. Zonder de tonprater uit Budel:  ,,Als je je titel verdedigt, moet je een act hebben die staat als een huis.” En die heeft Jansen nu niet.  

,,Ik wist dat het lastig zou worden omdat we een grote theaterproductie hebben gedaan. Daarnaast run ik een uitvaartbedrijf dat enorm groeit.” Hij heeft wel een nieuwe klets klaar. ,,Er is  een seizoen voor nodig om die op het niveau te krijgen van de vorige. Ik heb lang getwijfeld wat ik ermee zou doen. Achteraf gezien is het een goed besluit geweest. Volgend jaar wil ik er weer staan.”

Quote

Er zijn mensen die vinden ‘het hoeft allemaal niet meer zo stijfjes als vroeger. Laten we Boy bellen’.

Boy Jansen, Tonprater en uitvaartondernemer

Wat heeft de titel hem gebracht? ,,Een flinke toename van boekingen. De komende twee, drie jaar ben ik verzekerd van een x-aantal optredens. Verder leverde het aandacht op voor mijn bedrijf. Ook dat pakte goed uit.” Werkt het ook andersom, mensen die zeggen ‘die grapjas laat ik mijn uitvaart niet verzorgen’? ,,Zeker, er zijn er die dat denken. Maar ook die vinden ‘het hoeft allemaal niet meer zo stijfjes als vroeger. Laten we Boy bellen’.” 

Bij de twaalf kletsers die wel aantreden, zitten twee oud-kampioenen: Dirk Kouwenberg (2017) en Rob Bouwman (2018).  Verder komen in de ton Iveke van Gerven, John van Bree, Arian Compen, Theo Nellen, Freddy van den Elzen, Rien van Genugten, Peter van der Maas, Jasper van Gerwen, Rob Scheepers (Helmond) en Joep de Wildt.

Voorrondes Keieklets zijn op 18, 25 januari en 1 februari. Finale is op 8 februari. In zaal De Traverse in Helmond. Alleen voor de eerste avond zijn er nog kaarten.

In samenwerking met indebuurt Helmond