Toch nog enkele duizenden bezoekers op deels verregende Brabantse Markt in Helmond

VideoHELMOND - Enkele tientallen standhouders hadden zich vanwege de slechte weerberichten afgemeld. De organisatie van de Brabantse Markt in de Kasteeltuin van Helmond zag zich daarom genoodzaakt de toegangsprijs te verlagen van 3,50 naar 2,50 euro. 

En inderdaad was de publieke belangstelling voor het evenement, dat dit jaar voor de twintigste keer is gehouden, tijdens de regenbuien ‘s morgens niet bijster groot. ,,Toch kijken we terug op een geslaagde middag. Van circa één uur tot half vier 's middags zijn nog enkele duizenden bezoekers binnengekomen", zegt organisator Eric van Aerle. Die konden zich vergapen aan kraampjes vol snuisterijen, tweedehands kleding, sieraden, stoffen en speelgoed. Ook waren er ambachten te zien zoals zilver gieten, weven en steen bewerken en waren overal op het terrein optredens. 

Volledig scherm
Brabantse markt in de Kasteeltuin van Helmond. © Fotopersburo van de Meulenhof bv
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond