Volledig scherm
De kerstman © WIm van den Broek

Toch wat wintersfeer in Helmond Centrum met Kerstman en chalets

HELMOND - Het Winterfestijn in Helmond mag dan afgeblazen zijn, dat wil niet zeggen dat het centrum verstoken blijft van winterse sferen. Ondernemers in het stadshart hebben voor elkaar gekregen dat rond de feestdagen een sliert houten chalets, extra feestverlichting én een heuse Kerstman te vinden zijn in de winkelstraten.

"Het is niet optimaal", erkent centrummanager Linda Haverkamp. "Maar als je bedenkt dat we op heel korte termijn een alternatief moesten regelen, hebben de ondernemers er behoorlijk hun schouders onder gezet.We willen hiermee het signaal afgeven dat er wél wat te doen is in Helmond-centrum."

Winterfestijn
Vorig jaar kende Helmond met Winterfestijn een grootschalig evenement. Drie weken lang was een deel van het Havenpark ingericht als kerstdorp, inclusief ijsbaan, restaurant, livemuziek en houten chalets met verkoop van kerstspullen. Afgelopen oktober besloot Helmond Marketing een tweede editie af te blazen omdat vorig jaar te veel kosten gemaakt waren. Hoge temperaturen dreven de energiekosten op om het ijs koel te houden en drassigheid van het veld noopte tot plaatsing van kostbare houten vlonders.

Chalets
Dit jaar keren de houten chalets van Wintersfeer wel terug in het straatbeeld. Zo'n 15 huisjes staan rondom de feestdagen in de Veestraat, Ameidestraat en Kerkstraat. Winkeliers bieden er hun waar aan. Op zondag 18 december bezoekt de Kerstman - met arrenslee - het Helmondse centrum. Ook de dagen erna loopt de Kerstman door de winkelstraten en is er her en der muziek van een kerstmannenband en een elfenkoor. Ook is de traditionele feestverlichting in de winkelstraten uitgebreid met Havenweg, Havenplein, Kegelbaan en wordt de Markt extra verlicht.