Burgemeester Elly Blanksma, Peggy van de Vijfeijken, Tommie Niessen, Aukje Kuypers en juryvoorzitter Paul van Rijn (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Elly Blanksma, Peggy van de Vijfeijken, Tommie Niessen, Aukje Kuypers en juryvoorzitter Paul van Rijn (vlnr). © Vincent Knoops

Tommie Niessen is Helmonder van het Jaar en pakt ook de publieksprijs

HELMOND - Tommie Niessen is op maandagavond in Het Speelhuis uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. De verpleegkundige, die anderen enthousiast maakt over werken in de zorg, ging er ook met de publieksprijs vandoor. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens de online-verkiezing. 

Niessen, die blogt en een boek schreef over zijn ervaringen als verpleegkundige, droeg de prijs op aan de mensen die hij tijdens zijn werkzaamheden helpt en verzorgt. ,,Deze titel is voor hen. Ik ben er trots op dat ik deze prijs mag ontvangen. Ik woon al mijn hele leven in Helmond en ik ben niet van plan om hier te vertrekken.” De andere twee genomineerden voor de prijs van Helmonder van het Jaar waren Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers. Voor de 24e keer werd de verkiezing gehouden. Vorig jaar ging de juryprijs naar de Lambertusconcerten, de Healthy Sisters namen toen de publieksprijs mee naar huis. 

In samenwerking met indebuurt Helmond