Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Elly Blanksma, Peggy van de Vijfeijken, Tommie Niessen, Aukje Kuypers en juryvoorzitter Paul van Rijn (vlnr). © Vincent Knoops

Tommie Niessen is Helmonder van het Jaar en pakt ook de publieksprijs

HELMOND - Tommie Niessen is op maandagavond in Het Speelhuis uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. De verpleegkundige, die anderen enthousiast maakt over werken in de zorg, ging er ook met de publieksprijs vandoor. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens de online-verkiezing. 

Niessen, die blogt en een boek schreef over zijn ervaringen als verpleegkundige, droeg de prijs op aan de mensen die hij tijdens zijn werkzaamheden helpt en verzorgt. ,,Deze titel is voor hen. Ik ben er trots op dat ik deze prijs mag ontvangen. Ik woon al mijn hele leven in Helmond en ik ben niet van plan om hier te vertrekken.” De andere twee genomineerden voor de prijs van Helmonder van het Jaar waren Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers. Voor de 24e keer werd de verkiezing gehouden. Vorig jaar ging de juryprijs naar de Lambertusconcerten, de Healthy Sisters namen toen de publieksprijs mee naar huis. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Helmond