Volledig scherm
Tommy Wieringa. © Jeroen Hofman

Tommy Wieringa in Helmond: ‘Je zou met machinegeweer naar antroposofische school gaan’

HELMOND - Dacht hij enkel een harde grap te maken of vloog hij uit de bocht? Schrijver Tommy Wieringa haalde dinsdagavond in Helmond in elk geval ongemeen hard uit naar antroposofen. ,,Je zou toch met een machinegeweer naar zo een antroposofische school gaan tijdens het speelkwartier.”

Wieringa sprak deze woorden tijdens een voordracht voor het Literair Café in Helmond, naar aanleiding van zijn jongste boek, dat over zijn moeder gaat. Zij overleed aan borstkanker. Een ­antroposofisch arts had de signalen daarvan verkeerd ingeschat, waarna ingrijpen te laat was.

Wieringa sloot zijn relaas hierover af met de zin over het machinegeweer op het schoolplein. Daarop viel een stilte in de zaal. Hij kreeg vanuit die zaal geen vragen over de opmerking, en ook niet merkbaar van de organisatie van het Literair Café.

Wieringa kreeg vorig jaar juni veel kritiek over zich heen na een harde grap. Na de aanslag met een brandend busje op het gebouw van dagblad De Telegraaf reageerde de schrijver tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met de woorden ‘Nou, dat werd tijd’.

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Helmond