Volledig scherm
Ton Borghs. © vrij

Ton Borghs (62) plotseling overleden na hartstilstand tijdens een fietstocht

HELMOND - Ton Borghs, bestuurder van de Helmondse zorginstelling De Zorgboog, is vrijdag op 62-jarig leeftijd plotseling overleden. Hij kreeg tijdens een fietstocht een hartstilstand.

De instelling reageert geschokt. ,,Wij hebben Ton leren kenen als een gepassioneerd bestuurder en een drijvende kracht bij De Zorgboog, maar bovenal als een prettige en betrokken collega", zegt Betty van de Walle, voorzitter van de raad van toezicht. 

Bestuurssecretaris Berry Meijers zegt: ,,We gaan hem erg missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie. Wij wensen hen namens alle medewerkers en vrijwilligers veel sterkte toe in deze moeilijke dagen."

Landgoed De Zorgboog

Deze maand nog gaf Borghs een interview aan deze krant, waarin hij de plannen ontvouwde voor het landgoed dat De Zorgboog in Bakel in bezit heeft. Hij had de randvoorwaarden opgesteld voor gebruik van het terrein voor zorgverlening, wonen en recreatie. Hierover was hij al enkele jaren intensief in gesprek met de gemeente Gemert-Bakel. 

Borghs was sinds oktober 2010 lid van de raad van bestuur van De Zorgboog. Hij vormde samen met Henri Plagge acht jaar het tweehoofdig bestuur. Daarvoor was hij 22 jaar regiobestuurder in Venlo van instelling De Zorggroep.

Plagge verliet De Zorgboog in mei om bestuurder te worden bij de Limburgse instelling Adelante Zorggroep. Zijn opvolger, Coby Nogarede-Hoekstra (56), treedt in september aan. Borghs stond in de tussentijd alleen aan de leiding van de Helmondse zorgverlener. 

In samenwerking met indebuurt Helmond