Gaudeamus uit Brouwhuis repeteert voor de voorstelling 'Liefde, Moord en Miljoenen’ (archieffoto).
Volledig scherm
Gaudeamus uit Brouwhuis repeteert voor de voorstelling 'Liefde, Moord en Miljoenen’ (archieffoto). © FotoMeulenhof

Toneelvereniging in Brouwhuis gaat toch door

HELMOND - Het doek leek na 65 jaar definitief te vallen voor Gaudeamus. Maar de toneelvereniging uit Helmond-Brouwhuis gaat nu toch door. Leden die wilden stoppen, zijn daar op terug gekomen. En er is in Rob van de Veeke een regisseur gevonden die vaker heeft gewerkt met toneelclubs die in de problemen zaten.

Gaudeamus moest twee jaar geleden voor het eerst in zijn bestaan een voorstelling schrappen vanwege een gebrek aan spelers.  November vorig jaar werd er toch weer een stuk opgevoerd,‘Liefde, Moord en Miljoenen’, twee keer in De Zonnesteen. Met vier dames en vier heren. 

Nieuw enthousiasme

De helft had aangegeven dat het voor hen de laatste keer zou zijn. Met het succes van de voorstelling kwam er echter nieuw enthousiasme, zegt speelster Carina van Schijndel, zelf al veertig jaar lid van Gaudeamus. En dus worden er nieuwe werkgroepen ingesteld, onder andere voor het zoeken van een nieuw stuk en zich te buigen over hoe de vereniging zich meer kan profileren. 

Gaudeamus kan nog wel spelers gebruiken. ,,Vooral mannen, liefst jonge mannen”, aldus Van Schijndel. ,,We hebben nu zeven vrouwen en twee mannen.” 

Aanmelden kan via e-mail: tvgaudeamus@gmail.com of tel.: 06-18858143. 

In samenwerking met indebuurt Helmond