Twee branden in Helmond: garage en auto verwoest

videoHELMOND - In Helmond hebben in de nacht van zondag op maandag twee branden gewoed. In de Jan van der Spekstraat ontstond brand in de garage van een woning. Er vielen geen gewonden. De garage brandde volledig uit, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.

Elders in Helmond, in de Smirnoffstraat, brandde ongeveer tegelijkertijd een auto uit. De Smirnoffstraat ligt op ruim een kilometer van de Jan van der Spekstraat. 

Volgens de politie is er geen verband tussen de branden. De auto aan de Smirnoffstraat lijkt spontaan in brand te zijn gevlogen, aldus een woordvoerster. „Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. De brand in de garage lijkt wel aangestoken. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.”

Volledig scherm
Auto in brand aan de Smirnoffstraat in Helmond © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand Jan van der Spekstraat © Bert Jansen
  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat donderdag bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond