Volledig scherm
Bij een schietpartij nabij de Albert Heijn aan het Janssen & Fritsenplein in Mierlo-Hout is een zwaargewonde gevallen. © Bert Jansen

Twee Eindhovenaren gewond bij schietpartij Mierlo-Hout (video)

HELMOND Twee Eindhovenaren (33) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een schietpartij nabij de Albert Heijn aan het Janssen & Fritsenplein in Mierlo-Hout. Een van hen is er ernstig aan toe, de tweede heeft zich bij de politie gemeld.

Omwonenden van het Janssen & Fritsenplein hoorde rond 01.00 uur ‘s nachts meerdere schoten. Een vriend van de zwaargewonde heeft hem meteen naar het Sint Annaziekenhuis gebracht.

Vlak daarna meldde zich een lichtgewonde man bij het Eindhovense Catharina. Na een kort onderrzoekje kon hij weer naar huis. De politie had het idee dat hij ook met de schietpartij te maken kon hebben. Zaterdagmiddag heeft de man zich gemeld en toegegeven daar ook bij betrokken te zijn geweest.

Feest
Beide mannen waren op een feest in Zaal Adelaars aan de Hoofdstraat van Mierlo-Hout. Die heeft een achteruitgang die uitkomt op het pleintje. Omwonenden zeggen dat het de laatste tijd regelmatig onrustig is rond sluitingstijd na feesten in die zaal. Volgens de buurtbrigadier gaat hij daar inderdaad wel eens kijken, maar komen er niet meer klachten over dan van andere zalen.
Zaterdagochtend groepten mensen samen op het plein die zeggen dat er voor de schietpartij een scooter rondjes heeft gereden over het pleintje, dat hij zich ook een tijdje verdekt heeft opgesteld en na de schoten wegvluchtte. De politie wil daar in het belang van het onderzoek niets over kwijt, ook niet over de auto die is weggesleept.

Het is nog niet duidelijk waarom er is geschoten. De technische recherche onderzoekt de zaak. Er is een bloedspoorgevonden. Het plein was helemaal afgezet maar rond het middaguur weer vrijgegeven.

Volledig scherm
Bij een schietpartij nabij de Albert Heijn aan het Janssen & Fritsenplein in Mierlo-Hout is een zwaargewonde gevallen. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond