Volledig scherm
Rellen Helmond Sport - MVV © Chris Ottens/ED

Twee supporters uit Helmond aangehouden na rellen Helmond Sport – MVV

HELMOND – De politie hield vrijdag twee mannen van 21 en 49 uit Helmond aan naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en MVV op vrijdag 6 april. De supporters van Helmond Sport worden verdacht van openlijke geweldpleging en zitten vast voor verder onderzoek.

Naast de arrestaties deelde de gemeente Helmond ook gebiedsverboden van negen maanden uit aan zeventien supporters van Helmond Sport. Gedurende deze periode mogen de supporters bij thuiswedstrijden niet bij of in de directe omgeving van Sportpark de Braak komen. Dezelfde personen krijgen van Helmond Sport ook nog een stadionverbod.

Agenten bekogeld 

Tijdens de wedstrijd Helmond Sport-MVV werden onder meer stenen en vuurwerk gegooid. Vijf agenten werden door de voorwerpen geraakt. Niemand raakte ernstig gewond.

De politie startte naar aanleiding van de ongeregeldheden een onderzoek. Aan de hand van beeldmateriaal konden de verdachten worden opgepakt. Het onderzoek is nog altijd in volle gang. 

Volgens de politie moet het analyseren van de camerabeelden zorgvuldig gebeuren en is het een tijdrovend project. De politie: ,,Dit zijn de eerste verdachten die geïdentificeerd zijn. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen."

'Geblunderd'

De supportersgroep schrijft op Facebook dat ze 'niet goedpraten wat er is gebeurd'. ,,Maar helaas heeft de lokale driehoek voor de tweede keer op rij geblunderd tijdens een wedstrijd tegen de Limburgers", staat er. De onvrede bij de fans zit hem deels in het feit dat MVV-fans de hele wedstrijd met een vlag met daarop een varkenskop mochten zwaaien, terwijl vooraf door de veiligheidsdiensten was aangekondigd dat die vlag juist niet meer mocht worden getoond in het stadion. 

North Side Vak O was het niet eens met de sancties die zijn opgelegd naar aanleiding van de rellen na het duel met MVV.  De fanatieke supportersgroep van Helmond Sport boycotte de thuiswedstrijd tegen NEC.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond