Volledig scherm
Archieffoto © Ton van de Meulenhof

Uitsluitsel nieuw zwembad Helmond nog wat later

HELMOND - Waar de Helmonder in 2020 zijn baantjes kan trekken, wordt nog later bekend dan gedacht. Niet deze maand, maar in oktober praat de Helmondse politiek verder over de vraag waar het nieuwe zwembad moet komen.

De maand vertraging is ontstaan door de zomervakantie. In die stille periode is het wethouder Frans Stienen niet gelukt om een aantal administratieve zaken te regelen, zo heeft hij laten weten. Op 10 oktober verwacht Stienen de gemeenteraadscommissie te kunnen vertellen hoe de aanbestedingsopdracht voor een nieuw zwembad eruit ziet.

Vervolgens moet de raad eind november kiezen of het nieuwbouw wordt op de huidige locatie van De Wissen, op het vernieuwde sportpark De Braak of in de wijk Suytkade. Het kan ook zijn dat de gemeenteraad alle drie de opties openhoudt totdat een definitieve uitbater is gevonden. Helmond wil geen eigenaar van het nieuwe zwembad worden én het nieuwe bad moet openstaan voor meerdere partijen die zwemles geven.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich vanaf half januari volgend jaar melden bij de gemeente. In november 2018 wordt de klus gegund. „Ik schat dat in 2020 Helmond een nieuw zwembad heeft”, aldus Stienen. 

De wethouder onderhandelt op dit moment met Laco over een contractverlenging voor de exploitatie van De Wissen. Dat is voor de tijd dat het zwembad nog open is en er nog geen nieuw bad is gebouwd. We zoeken naar een manier van contractverlenging vanaf 2018, zonder dat we er nog jaren aan vast zitten.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond