Volledig scherm
PREMIUM
De Willemsstraat en omgeving in Amsterdam, de plek waar Patrick van Dillenburg op 2 januari 2002 verdween. Hij zou vermoord zijn door Helmonder Ad K. © Google/Politie

Undercoveractie tegen Helmondse moordverdachte toegestaan, aldus rechtbank

AMSTERDAM - De manier waarop de politie Helmonder Ad K. te pakken kreeg voor de 17 jaar oude moord op Patrick van Dillenburg, is volgens de Amsterdamse rechtbank toegestaan. Advocaten van K. (49) vonden de ‘Mr Bigmethode’ niet eerlijk gezien zijn kwetsbaarheid.

De officier van justitie pakte in de procedurele zitting donderdagochtend uit met veel steunbewijs. Ad K. had zijn verhaal zeker niet alleen tegen de undercovers verteld. Zijn vriendin noemde hem een moordenaar, hij zei tegen haar dat hij mogelijk veel jaren zou moeten ‘zitten’. Een vriend hoorde hem praten over flashbacks van een moord. En ook tegen een ex had hij gezegd dat hij iemand had vermoord. Dat was ‘niet leuk’, en draaide om een handelsfout die uitliep op een ruzie. 

  1. Huurhuizen Zuidoost-Brabant zelden gesloten na drugsvondst
    PREMIUM

    Huurhuizen Zuid­oost-Bra­bant zelden gesloten na drugs­vondst

    EINDHOVEN/HELMOND - Huurwoningen van woningcorporaties in Zuidoost-Brabant hoeven zelden op slot na het aantreffen van een hennepkwekerij of andere drugs. Dat blijkt uit cijfers van woningcorporaties Woonbedrijf en WoCom. De huurder moet wel zijn huis uit, maar het pand is meestal snel weer beschikbaar voor bewoning. Althans, in de meeste gemeenten. De burgemeesters van Geldrop en Valkenswaard ontzien woningcorporaties niet altijd en blijven in principe sluiten. Tot onvrede van Woonbedrijf, de grootste sociale verhuurder van de regio. Die vindt dat huurwoningen onnodig lang niet bewoonbaar zijn, al gaat het niet om grote aantallen.

In samenwerking met indebuurt Helmond