De Willemsstraat en omgeving in Amsterdam, de plek waar Patrick van Dillenburg op 2 januari 2002 verdween. Hij zou vermoord zijn door Helmonder Ad  K.
Volledig scherm
PREMIUM
De Willemsstraat en omgeving in Amsterdam, de plek waar Patrick van Dillenburg op 2 januari 2002 verdween. Hij zou vermoord zijn door Helmonder Ad K. © Google/Politie

Undercoveractie tegen Helmondse moordverdachte toegestaan, aldus rechtbank

AMSTERDAM - De manier waarop de politie Helmonder Ad K. te pakken kreeg voor de 17 jaar oude moord op Patrick van Dillenburg, is volgens de Amsterdamse rechtbank toegestaan. Advocaten van K. (49) vonden de ‘Mr Bigmethode’ niet eerlijk gezien zijn kwetsbaarheid.

  1. ‘Politie smeet met geld om Ad K. uit Gemert een bekentenis voor coldcase te ontlokken’

    ‘Politie smeet met geld om Ad K. uit Gemert een bekentenis voor coldcase te ontlokken’

    GEMERT/NEDERHEMERT - De Amsterdamse politie heeft in het cold case-onderzoek naar de verdwijning van Patrick van Dillenburg in 2002 gebruikgemaakt van de even gewiekste als omstreden undercovermethode ‘Mr Big’. Dat blijkt uit het strafdossier, ingezien door EenVandaag. Twee undercoveragenten gaven hem geregeld geld, kochten voor duizenden euro's aan kunst van zijn vriendin en stelden de aan drugs verslaafde K. tonnen in het vooruitzicht.

In samenwerking met indebuurt Helmond