Volledig scherm
Berry en zijn zoon Levi © Berry Thoonen

Vader van verongelukte Levi (14) verliest vertrouwen dat gestolen telefoon van zoon terugkomt

HELMOND/EINDHOVEN - De telefoon van de verongelukte Levi Thoonen (14) die in oktober bij een straatroof in Helmond werd ontvreemd van vader Berry Thoonen, komt zeer waarschijnlijk niet meer terug. ,,Het wordt een lastig verhaal, maar je blijft altijd de hoop houden dat iemand hem nog terugvindt”, zegt Berry donderdag tegen het ED.

Berry Thoonen werd in de nacht van zaterdag 20 oktober op brute wijze overvallen in de binnenstad van Helmond. Twee jongere mannen bedreigden hem met een mes en gingen er met zijn zwarte iPhone 7 vandoor. Deze telefoon was van zijn zoontje Levi en is dus van grote emotionele waarde. Levi overleed ruim anderhalf jaar geleden aan de gevolgen van een waterscooterongeluk.

Weinig beweging

Volgens Berry zit er maar weinig beweging in het onderzoek. Een paar weken geleden had hij voor het laatst contact met de politie. ,,Ze zijn er nog steeds mee bezig, maar iedere dag dat er geen nieuws is wordt de kans kleiner dat de telefoon ooit nog terugkomt”, verzucht de Helmonder. Hij hoopt nog altijd op een wonder. ,,Je denkt er toch iedere dag aan. Er zit veel emotie in zo’n telefoon.”

Berry zegt in het duister te tasten over de huidige locatie van de iPhone. ,,Dat ding kan echt overal zijn. Ze kunnen hem ook al weggegooid hebben. Dan is het sowieso al einde verhaal.” Een paar dagen na de straatroof dook het toestel nog op in Eindhoven. Daar werd een signaal via een speciale app opgepikt. Maar vanaf dat moment loopt het spoor dood.

Geldbeloning

De familie startte na de diefstal zelf ook een zoektocht en loofde een geldbeloning uit voor de gouden tip. Een Facebook-bericht van de dochter van Berry werd massaal gelezen en verder verspreid. ,,Misschien heeft de dader toch nog een greintje menselijkheid en een hart zodat mijn vader zijn speciale herinnering aan zijn zoontje terug krijgt”, schreef ze onder meer.

Volledig scherm
Levi en zijn vader op de Maas © Berry Thoonen
 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond