Volledig scherm
PREMIUM
© groeten uit Burnley

Van voetballiefde tot stedenband in Helmond?

HELMOND - Raadsfractie Helder Helmond wil dat de stad een stedenband aangaat met de Engelse plaats Burnley. Het is nu de vraag of er genoeg argumenten zijn om draagvlak te creëren bij de rest van politiek Helmond.

'Helmond en Burnley, in vriendschap met elkaar verbonden'. Martijn Rieter van oppositiepartij Helder Helmond ziet de borden al helemaal voor zich. De supporters van de voetbalclubs trekken immers al meer dan twintig jaar met elkaar op. Hij denkt dat een dergelijke stedenband waardevol zou kunnen zijn voor beide plaatsen. ,,We zouden bijvoorbeeld kennis kunnen uitwisselen. Vooral op het gebied van sport en cultuur. Er liggen echt wel kansen. Je kan het op verschillende manieren invullen. Maar hoe gekker je het maakt, hoe duurder het wordt."

  1. Oude, antieke naaimachines lopen nog als zonnetjes, veel belangstelling in Helmond

    Oude, antieke naaimachi­nes lopen nog als zonnetjes, veel belangstel­ling in Helmond

    HELMOND - Op de Vintage en naaimachinebeurs in De Fonkel in Helmond is voor de liefhebbers veel te bewonderen. Bezoekers Gerrie uit Beek en Donk en Irma uit Heeze staan te overleggen of ze een oude witte Singer zullen kopen. ,,Alleen voor de kleur, want een zwarte hebben we al thuis, maar kijk eens naar prijs op het kaartje. We gaan thuis vrolijk verder met de zwarte uitvoering”, lachen de twee.

In samenwerking met indebuurt Helmond