Kinderen van De Lindt demonstreren in Stiphout.
Volledig scherm
Kinderen van De Lindt demonstreren in Stiphout. © FotoMeulenhof

Veel kabaal tegen lerarentekort in Stiphout

STIPHOUT - Kinderen van basisschool De Lindt in Stiphout demonstreerden tegen het lerarentekort en de werkdruk. Ze trokken in een optocht door Stiphout. 

De basisschool wil met deze protesttocht op een leuke en luchtige manier de aandacht vestigen op de problemen waarmee ook deze school kampt. ,,We kregen vanochtend een bericht uit Mierlo dat ouders voortaan goedgekeurd worden als leerkracht. Tegenwoordig mogen dan ouders, stagiaires en onderwijsassistentes voor de klas staan en dat is natuurlijk niet goed”, zegt Ine Dirks, juffrouw van groepen 3, 4 en 5. 

Leerkrachten en kinderen liepen met borden, spandoeken, papieren kronen en fluitjes op de weg. Kinderen riepen hun boodschap luid en duidelijk: ,,Wij tellen niet mee!” Omstanders stopten om te kijken wat er gebeurde en stilstaande auto’s toeterden mee. ,,We moeten de druk naar beneden halen”, zei Harold Donkers, directeur van basisschool De Lindt. ,,Er moeten meer leraren komen, anders moeten we hele klassen naar huis sturen en dat willen we niet. Er moet iets structureels gebeuren.” 

In samenwerking met indebuurt Helmond